Informatie

Informatie

De 77ste Avondvierdaagse van Leeuwarden.

Ruim 1800 kinderen en volwassenen hadden zich dit jaar weer opgegeven voor de 77ste Avondvierdaagse van Leeuwarden. Maar er liepen veel meer mensen mee, want heel veel ouders besloten om samen met hun kind(eren) deze avondvierdaagse te gaan lopen. De routecommissie had weer vier verschillende routes uitgedacht zodat er vier avonden lang een lange rij wandelaars door Leeuwarden en omstreken liep. Op de 3e avond ging de "surprise-route" (volgens een deelneemster) door het Cambuurstadion terwijl er op het veld verschillende voetballers van Cambuur Leeuwarden een training hadden. Jammer genoeg moest de mascotte Camigo afzeggen in verband met "persoonlijke omstandigheden". De laatste avond verliep ook even wat anders. Omdat er mensen op het Olderhoofsterkerkhof druk aan het opbouwen waren voor Into the Grave, moesten de wandelaars verzamelen en opstellen in de Bagijnestraat. Vandaar gingen de lopers in optocht door de binnenstad van Leeuwarden naar de finish. Voorop liep de IKC Prins Constantijn met de vlaggen. Jammer, dat er deelnemers waren die niet het fatsoen hadden om netjes achter de groepen en de vlaggen te blijven lopen. De organisatie hoopt, dat deze deelnemers volgend jaar wel respect hebben voor de vlaggendragers.

Volgend jaar

Volgend jaar zal de Avondvierdaagse georganiseerd worden van 27 tot en met 30 mei 2024. De organisatie zal ervoor zorgen, dat de inschrijfformulieren weer op tijd op de site komen te staan en bij de contactpersonen van de scholen en groepen. Ook gaan zij zich weer bezig houden met het samenstellen van leuke en interessante routes voor de vier avonden.

Starttijden avondvierdaagse 2024

De 10 kilometerlopers starten om 18:00 uur.

De 5 kilometerlopers starten op maandag, dinsdag en woensdagavond om 18:30 uur. Op donderdagavond is de starttijd 19:00 uur.

Tot volgend jaar!!!